joukorep

Poliittinen Islam, uhkakuva on todellinen

Aamun SVT esittämän pikkuvideon katsominen vahvistaa ainakin minun käsitykseni riskeistä, joita nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla vääjäämättä muodostuu. Onko tilanne nyt viranomaisilla hallinnassa, vai onko yhteiskuntaan syntymässä todellinen aikapommi.                                                                      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/unik-film-har-forbereder-sig-is-mannen-for-krig-framfor-sina-barn

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jako hengelliseen ja maalliseen regimenttiin on luterilaisuudessa ollut selvää. Islamissa ei niinkään, tai se maallinen regimentti on vain napatanssin ympärillä, siis suppea. Ihanteellinen islam on monen mielestä teokratia. Kun politiikkaan tuodaan teokratiaa, siitä tulee demokratialle ongelmia.
Useimmat islamin suuntaukset voisi kieltää rasistisina (vihaa islamin vastustajia kohtaan lietsovina) ja juutalaisvastaisina.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Jako hengelliseen ja maalliseen regimenttiin on luterilaisuudessa ollut selvää. Islamissa ei niinkään, tai se maallinen regimentti on vain napatanssin ympärillä, siis suppea."

Onhan meillä poliittista kristinuskoa. Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Ei se poliittinen islam ole sen kummempaa. Mielestäni Suomi tarvitsisi oman muslimiveljeskunnan tai vaihtoehtoisesti pitäisi säätää perustuslakia enemmän sekulaarimmaksi jolla kieltää nämä nykyiset raamattupuolueetkin ja kielletään lailla uskontojen sotkeminen politiikkaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Antisemitismi on ollut voimakasta niin luterilaisessa kuin katolisessakin Euroopassa. Eikä se nytkään ole kuin ohuen sivistyksen kuoren alla.

”Gott mit uns”, Hohenzollernien tunnus, joka myöhemmin lyötiin Wehrmachtin sotilaiden vyönsolkiin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Jako hengelliseen ja maalliseen regimenttiin on luterilaisuudessa ollut selvää. Islamissa ei niinkään..."

Käytännössä tuo ero tarkoittaa sitä, pitäisikö uskonto ottaa tosissaan vai ei. Meille "kristityille" (eli sianlihaa syöville ja alkoholia juoville heteromiehille) kristinusko on pelkkä koriste, joka otetaan esille jouluna ja pääsiäisenä ja josta ei muuten piitata pätkääkään -- paitsi silloin kun haluamme hätistää vääränvärisiä etäämmälle...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Josko nyt kuitenkin kyseessä oli vain yksittäistapaus?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”31 prosentissa vakavimmista häirintätapauksista tekijä oli uhrille tuntematon. Sen jälkeen yleisintä oli, että tekijä oli äärimuslimi (30 prosentissa tapauksista) tai vasemmistolaisesti ajatteleva ihminen (21 prosenttia). 13 prosenttia häirintään syyllistyneistä oli vastaajien mukaan oikeistolaisia.”

Mielenkiintoisia sanamuotoja käytetään HS:n artikkelissa: ”äärimuslimi”, mutta ”oikeistolainen”, ei siis mikään ”ääri”. En osaa sanoa, miten nuo on mitattu ja mistä aina tiedetään, että kyseessä on ”äärimuslimi”, oikeistolaisiakin Euroopassa taitaa olla jonkin verran. Minäkin olen, vaikken nyt Euroopassa asukaan.

Sanoilla on merkitystä.

”Kysely on unionin historian laajin aiheesta tehty tutkimus.”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005927880.html

Toivottavasti molemmat vanhemmat koettavat jihadia, eivätkä palaa kotiin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Samasta hesarin linkistä:

"Yleisimmin kuultu väite oli, että israelilaiset käyttäytyvät ”kuin natsit” palestiinalaisia kohtaan. Kuusi kymmenestä piti tätä väitettä juutalaisvastaisena."

"Kahdeksan kymmenestä piti Israelin vastaisia boikotteja antisemitistisinä. 38 prosentin mielestä juutalaisvastaista oli Israelin kritisoiminen ylipäätään."

Laittoi ainakin itseni miettimään mitä se antisemitismi on.
Se taas laittoi nuo mainitut prosentit uuteen valoon.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Jopa 28 prosenttia vastaajista kertoi joutuneensa juutalaisvastaisen häirinnän kohteeksi edellisen vuoden aikana.

Vielä tavallisempaa tämä oli niiden keskuudessa, jotka kantavat jotakin ulkoista juutalaisuuden merkkiä. Heistä 37 prosenttia oli kokenut häirintää vuoden sisään. Vastaajista seitsemän kymmenestä kertoikin vähintään joskus välttävänsä julkisilla paikoilla näitä merkkejä, esimerkiksi koruja, joissa on Daavidin tähti.

Edellisen viiden vuoden aikana häirinnän kohteeksi oli joutunut kahdeksan kymmenestä. Suuri enemmistö ei kuitenkaan ilmoittanut edes vakavimpia tapauksia poliisille tai muille viranomaisille, koska ei uskonut sen muuttavan mitään tai ei pitänyt tapahtunutta tarpeeksi vakavana.”

Prosentit ovattärkeitä muussakin kuin alkoholissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #5

Ehdottomasti, enkä tarkoita vähätellä ongelmaa.
Noiden lukujen varjolla olen huolissani tuleeko lähi-idän juutalais/muslimi riidat isommin eurooppaan.

Tarkoitan enemmänkin sitä, että on monenlaisia tapoja kuinka eri ihmiset kokevat antisemitismin....tämäkin osaltaan vaikuttaa noihin prosentteihin.

Ja allekirjoittaneen mielestä ei ole antisemitismiä kritisoida palestiinalaisten kohtelua eikä siitä aiheutuneet pakotteet.
Ja nyt puhun kritisoinnista enkä väkivallalla vastustamisesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #6

Ei sitä tarvitse kuin ihmetellä mitä israel tekee EUROviisuissa niin on jo antisemitisti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #6

Kyllä ne tulevat ja ovat jo paikalla. Eivät nuo mainitut ”äärimuslimit” ja vasemmistolaiset tee mitään eroa Israelin ja ranskalaisen juutalaisen välillä. Aivan samalla tavalla kotimainen vasemmisto esiintyy, vaikka väittää muuta.

Kolme juutalaista kollegaa on muuttanut Ranskasta ”äärimuslimien” takia, yksi Yhdysvaltoihin ja kaksi Israeliin. Syynä siis ei ollut mikään vasemmiston yleisimmin käyttämä selitys Ranskan juutalaisten poismuutolle, eli odotettavissa oleva talouslama, joka nyt harvemmin iskee etabloituneisiin juristeihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Poliittisesta islamista puhuttaessa täytyy huomioida mistä sai alkunsa juutalaisiin kohdistuva vihanpito. Nähdäkseni kaiken alku ja juuri on Israelin valtion perustamisesta lähtöisin. Arabit eivät ole hyväksyneet juutalaisvaltion perustamista. Nykyisen Palestiinan aluuelta on muuttanut hyvin paljon siirtolaisia muihin arabiamaihin/Eurooppaankin ja näinpä poliittista vihanpitoakin "hoidetaan" Israelia ja juutalaisia kohtaan hyvin laajalta säteeltä käsin.

Lähi-idästä on muuttanut paljon siirtolaisia Eurooppaan ja siten ei kaiketi ole mikään ihme, että juutalaisia kohtaan tunnetaan vihaa tälläkin mantereella. Oman käsitykseni mukaan arabimaissa suurin osa kannattaa vasemmistolaista politiikkaa ja joisskain maissa demokratiasta/ihmisoikeuksista ei oikein ole samaa käsitystä kuin esim. Euroopan maissa. Vihan määrää ei suinkaan vähennä keskinäinen vihanpito puolin ja toisin.

Mikään ihmettelyn aihe ei pitäisi olla Euroopassakin kohdannut juutalaisvihamielisyys historian saatossa tapahtuneet ja maahanmuuttopolitiikka huomioiden. Voiko edes poissulkea sitäkään, että poliittinen islami tarkoituksellisesti hakeutuisi maihin, joissa on juutalaisyhteisöjä? Lopuksi voisin omana mielipiteenäni sanoa, että kyllä ihminen on eläintäkin suurempi peto, kun niikseen tulee. Jihadismi on yksi muoto eläimellisestä toiminnasta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Bernard Lewis toteaa, että profeetan ajoista lähtien islam on muslimien mielessä ja muistissa liitetty poliittiseen ja sotilaalliseen vallan käyttöön. Islamin metafysiikka on erityisen epäsuotuisa suhteessa suvaitsevaisuuteen ja uskonnolliseen monimuotoisuuteen,

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mielestäni tilanne ei ole ollut hallinnassa Ruotsin viranomaisilla enää aikoihin, mitä tulee muslimeihin Ruotsissa. Vähän epäilen että onko se tilanne hallinnassa Suomenkaan viranomaisilla.

Mutta joka tapauksessa jihadisteja on palannut niin Ruotsiin kuin Suomeenkin, ihan eleleen kivasti veronmaksajien kustannuksella niin kuin ei mitään. Jotkut ne tuntuvat oikein vielä haluavankin tuollaista sakkia tänne.

Hyväuskoisuutta tuntuu riittävän edelleen - vahinko vaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Poliittisen islamin tuote johadismi voi vapaasti liikkua unionin alueella maasta toiseen. Näin on viimeksi todettu Espanjan Kataloniassa, jossa on pidätetty kaksi radikali islamistia. Toinen Alankomaiden kansalainen ja toinen Algerian kansalainen. Molempia epäillään integroitumisesta terroristijärjestöön ja islamilaisen valtion perustamiseen. Ei ole suinkaan yksin Ruotsin ongelmana. Onhan Suomestakin lähtenyt taisteluihin osallistujia. Monista maista jopa perheitä taistelutoimintaan mukaan.

Google käännös espnajan kielisestä El Paísin uutiskirjoituksesta; "Turvallisuusjoukot on pidätetty maanantaina AP-7: ssä, Kataloniassa, radikaalissa islamistisessa, hollantilaisesta alkuperää , johon tiedustelupalvelut olivat allekirjoittaneet vaaralliseksi epäiltynä. Oliko sisäministeri Fernando Suuri , joka on tehnyt tämän pidätyksen haastattelussa Antena 3 jälkeen pyydetään etsimällä tämä mies, Khalid Makran, Alankomaiden kansalainen. Vuonna Lisäksi agentteja Poliisihallitus pidätettiin perjantaina Vitoria IZ, 36, Algerian kansalainen, joiden epäiltiin integroitumista terroristijärjestö islamilainen valtio, kuten on raportoitu maanantaina ruumiin." https://elpais.com/politica/2018/12/17/actualidad/...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Viha ei pysähdy minkään maan rajalle. Ruotsissa paukkuu

Kovaa tekstiä ( lainaus Gävle Posten 12/12 )

En imam i Helsingborg ska ha sagt att judar är "apornas och svinens avkommor". På Malmös gator har demonstranter utlyst "intifada" och lovat att "skjuta judarna". "Judarna ska komma ihåg att Muhammeds armé kommer att återvända" har ytterligare ett antijudiskt demonstrationståg skanderat. I samband med president Trumps beslut att flytta den amerikanska ambassaden i Israel till Jerusalem utsattes judiska institutioner för allvarliga brandattentat. Brandbomber kastades mot det judiska kapellet i Malmö och synagogan i Göteborg.

Göteborgin pamaus :

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/tre-atalas-...

Israel on turvallisempi juutalaiselle kuin Malmö :

https://www.gd.se/artikel/ledare/bawar-ismail-darf...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Muistan joo lukeneeni tuon imaamin vihapuheista, joka siis oli sitä todellista vihapuhetta. Ei siitä suurta haloota kuitenkaan pidetty, mutta härregod jos sanoja olisi ollut äärioikeistolainen, niin median mekkala olisi ollut valtava.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomesssa on uutisissa mainittu viime aikoina kasvaneiden seksuaalirikosten määrä. Tekijöinä uutisten mukaan näyttäisi olevan maahantulijataustaisia miehiä.

Voidaanko tuosta rikollisesta toiminnasta vetää yhtäläisysmerkit poliittiseen islamiin ? Vai onko kyseessä kuitenkin pelkkä sattuma. Daeshin sotilaathan harrastivat laajan aluevalloituksensa yhteydessä seksuaalista väkivaltaa, jolta ei ilmeisesti mikään tai kukaan ollut turvassa.

Raiskaukset ovat osa yhteiskunnan rapauttamista ja myös sodankäynnissä käytetty tapa alistaa ihmiset.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Voidaanko tuosta rikollisesta toiminnasta vetää yhtäläisysmerkit poliittiseen islamiin ?"

Aika heikosti.

Kyseessä on sellaisia jo lähtömaassaan yhteiskuntaan sopeutumattomia yksilöitä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tarkoitatko nyt "lähtömaata" vai "kotimaata" ? Täältä on meinaan tullut hakemaan "turvaa" moni vuosia turvallisessa maassa asunut. Esimerkiksi ainakin yksi Oulun raiskausrinkiläinen on asunut monta vuotta Turkissa ihan turvassa mutta ilmeisesti pääministerin kutsun kuultuaan tuli tänne ilmaisten lihapatojen ääreen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #19

"Tarkoitatko nyt "lähtömaata" vai "kotimaata" ?"

Sama asia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#18

En toki tiedä, mutta jihadistien kumouksellisiin sodankäyntitapoihin kuuluvat mm ssa terrori-iskut, itsemurha-iskut, julkiset kidutukset, ihmisten alistaminen ja epäjärjestyksen luominen.

Miksipä ei kaiken raiskaaminen ja naisten alistaminen ?

Vastaavanlaisia strategioita on käytetty aiemminkin

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #20

"Miksipä ei kaiken raiskaaminen ja naisten alistaminen ? "

Raiskaaminen on toki osa sodankäyntiä mutta ei ole havaintoja, että raiskaajat yleisesti olisi tehneet mitään joukkomurhia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

"että raiskaajat yleisesti olisi tehneet mitään joukkomurhia."

Mutta jihadistit tekevät molempia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sain sähköpostiini viestin, jonka välitän tähän:
"Tuo Jussilahan on aivan selkeä trolli.
Hän vetää asian suoraan täysin sivuraiteelle.

Kyseessähän on kai muslimien toiminta, ei suinkaan Euroopan juutalaisvastasuus.

Todellakin Maxille: Sanoilla on merkitystä."

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sinä aloitit ensimmäisessä kommentissasi luterilaisuudesta Tuomas Akvinolaisen (ilmeisesti?) inspiroimana.

Minä taas vastasin siihen, että antisemitismi ei ole mitään uutta, eikä siis pelkästään muslimien mukanaan tuomaa.

On sinulla omituisia ja ymmärtämättömiä kirjeenvaihtoystäviä. Eivät osaa kommentoida tänne itse, vaan joutuvat käyttämään sinua välikätenä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ovatko muuten nuo kirjeenvaihtokaverisi niin yksinkertaisia, että takertuvat yhteen kommenttiin? Tuo ”sanoilla on merkitystä” oli kommentissani #3, jonka lukeneena he olisivat varmasti kestäneet tuon kristinuskon aiheuttaman antisemitismin kritiikin.

Mitä sinä luulet kykeneväsi opettamaan minulle tuolla viimeisellä virkkeellä?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Juutalaisvastaisuus on laaja kysmys, mutta jos verrataan Raamattua (joka on juutalaisten kirjoitama) ja Koraania, niin kyllä jälkimmäinen on juutalaisvastainen. Kristillisyydenkin piirissä ikävästi tavattu juutalaisvastaisuus ei siten ole Kirjan mukaista minun tulkintani mukaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Selvästi sitä antisemitismiä esiintyy niin luterilaisissa kuin katolisissakin. Ja ihan kliseenä, Hitlerin ensimmäisiä liittoja oli katolisen kirkon kanssa tehty sopimus.

Toimituksen poiminnat